Krējuma kūka

2018. gada 18. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Izsijātus miltus samaisa ar cukuru, vanilīnu, iekapā margarīnu, olu dzeltenumus, ātri samīca viendabīgā mīklā un uz 30 minūtēm novieto ledusskapī.
2. Mīklu izveltnē 4 mm bieza plāksnē un liek lielā veidnē ( vispirms to iesmērējam ar sviestu) tā, lai mīklas pārsegtu veidnes malas.
3. Cep mērenā siltumā gaiši dzeltenu, tad izceptā smilšu kūku iepilda krējumu masu un cepšanu turpina vēl apmēram 30 minūtes.
4. Krējuma masa: krējumā iemaisa miltus, cukuru un maisot uzvāra.
Atdzesētai masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus.
5. Karstai kūkai uzkaisa sasmalcinātos apelsīnu miziņas.
Atdzisušu uzmanīgi izņem no veidnes, liek uz lēzena šķīvja.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu