Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Baltās šokolādes un aveņu kūka

2018. gada 13. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
170 min
1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls, iemaisa citrona miziņu.
2. Olu sajauc un pa daļām ieputo sviestā.
3. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri un citrona sulu.
4. Mīklu klāj ietaukotā, ar miltiem izkaisītā veidnē, liek sakarsētā krāsnī un 175 grādu temperatūrā cep 25-30 minūtes.
5. Pildījumam 50 g aveņu izberž caur sietu.
6. Balto šokolādi izkausē.
7. Krēmsierā iemaisa aveņu biezeni un kausēto šokolādi.
8. Saputotu saldo krējumu un arī iemaisa masā.
Masu klāj veidnē uz atdzesētas pamatnes.
9. Kūku izgrezno ar avenēm, tad uz vismaz 2 stundām ieliek ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu