Baltās šokolādes un aveņu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g miltu
  • 60 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 1/2 citrona rīvēta miziņa un sula
  • 0.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • Sāls
  • Pildījumam:
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 g krēmsiera vai trekna, mīksta biezpiena
  • 150 g saldā krējuma
  • 300 g aveņu
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

170 min.
  1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls, iemaisa citrona miziņu.
  2. Olu sajauc un pa daļām ieputo sviestā.
  3. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri un citrona sulu.
  4. Mīklu klāj ietaukotā, ar miltiem izkaisītā veidnē, liek sakarsētā krāsnī un 175 grādu temperatūrā cep 25-30 minūtes.
  5. Pildījumam 50 g aveņu izberž caur sietu.
  6. Balto šokolādi izkausē.
  7. Krēmsierā iemaisa aveņu biezeni un kausēto šokolādi.
  8. Saputotu saldo krējumu un arī iemaisa masā.
    Masu klāj veidnē uz atdzesētas pamatnes.
  9. Kūku izgrezno ar avenēm, tad uz vismaz 2 stundām ieliek ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Kūku izgrezno ar avenēm, tad uz vismaz 2 stundām ieliek ledu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize