Maskarpones torte

2018. gada 13. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Šādas kūkas ir īsts baudījums. Tiks galā arī tie, kam nav cepeškrāns, jo galvenā loma ir ledusskapim.
Pagatavošana
220 min
1. Sablendē cepumus.
2. Izkausē sviestu, pievieno to cepumiem un visu samaisa.
3. Kūkas formā iepilda cepumu masu, rūpīgi to izlīdzina.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
4. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj, lai uzbriest.
5. Cukuru samaļ pūdercukurā (bet to var arī nedarīt), pievieno skābo krējumu un tad pa daļām, pamazām pievieno Maskarponi.
6. Uz cepumu masas pamatnes uzziež ievārījuma kārtu.
7. Krējuma un siera masai pierīvē 2 citronu miziņas.
8. Ūdens peldē izkausēto želatīnu mazliet atdzesē un pakēpeniski lej klāt masai. Visu rūpīgi izmaisa.
9. Masu lej veidnē, izlīdzina un liek ledusskapī mazliet sastingst.
10. Pēc kāda laika izņem no ledusskapja, izdekorē ar šokolādes un mandeļu skaidiņām un liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz pāris stundām kārtīgi sastingt.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu