Kartupeļu sacepums ar gaļu

5 1
Paldies Valentīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu, sarīvēti uz smalkas rīves
  • 2 olas
  • Cūkgaļas cauraudzis, svaigs
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Sāls
  • Pipari
  • Sviests pannas iesmērēšanai
  • Krējums

Pagatavošana

90 min.
  1. Cauraudzi sagriež kubiņos un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem, noliek atdzesēties.
  2. Smalki sarīvē kartupeļus, un ne tikai nedaudz nospiež lieko šķidrumu.
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus un cauraudzi piejauc kartupeļu
    masai, bet baltumus uzputo, kamēr stingri. Tad iecilā kartupeļu masā.
  4. Pievieno sāli, piparus un ķiploku pēc garšas.
  5. Masu liek cepamtraukā (čuguna pannā), kas iesmērēts ar sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī
    220 grādos aptuveni stundu.
    Pasniedz ar skābo krējumu, klāt piedzerot kefīru.

    Labu apetīti!
    Masu liek cepamtraukā (čuguna pannā), kas iesmērēts ar svies...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni