Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs fileja ar siera un rīvmaizes garoziņu

2018. gada 6. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2. Rīvmaizi ar sieru samaisa un ieber lēzenā šķīvī.
3. Zivs filejas sagriež 3-4 cm platos gabalos.
4. Katru gabaliņu apvārta rīvmaizes un siera maisījumā no visām pusēm.
5. Liek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, liek cepeškrāsnī uz 6-7 minūtēm (līdz zivs kļūst balta un rīvmaizes garoziņa - zeltaini brūna).
6. Kamēr cepās zivs fileja, burkānus notīra, sarīvē rupjās skaidiņas, ieber verdošā ūdenī un pēc 3 minūtēm nokāš. Uzber malto ingveru, samaisa.
7. Pasniedzot, uz šķīvja liek burkānus, tiem virsū cepto zivs fileju un pārlej ar kausēto sviestu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu