Biešu zupa ar desiņām

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 nelielas bietītes
  • 4 cīsiņi
  • 4 kartupeļi (vārīti)
  • 2 sīpoliņi
  • 4 nelieli burkāni
  • 1 gabaliņš selerijas
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 glāze/s sakņu buljona (var no kubiciņiem)
  • 4 ēd. k. vīnetiķa
  • Sāls
  • Pipari
  • Cukurs
  • Lauru lapas
  • 4 ēd. k. skāba krējuma pasniegšanai
  • Zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasmalcina sīpolu, burkānus, seleriju sarīvē rupjās skaidās, sakarsētā eļļā visu apcep.
  2. Pievieno sarīvētas bietes un apcep, uz mazas uguns visu pasautē.
  3. Tad pārlej ar karstu buljonu, pievieno lauru lapas, uz mazas uguns vāra aptuveni 10 minūtes.
  4. Pirms vārīšanas beigām zupai pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sagrieztus cīsiņus, vīnetiķi, sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Pievieno sagrieztus vārītos kartupeļus.
    Ja vēlās, desas gabalinus var apcept.
  5. Gatavu zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pievieno krējumu.

    Labu apetīti!
    Gatavu zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pievieno...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas