Sākums > Receptes > Konservējumi

Kāpostu skābēšana

2018. gada 28. februāris
Foto: Receptes.lv
Paldies Rutai un Peterim par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Pagatavošana
999 min
1. Nepieciešamais inventārs: kāpostu ēvele, koka stampa, toveris.
2. Noņem kāpostiem virsējās lapas, nemet ārā, jo tās noderēs, lai apsegtu toveri. Izgriež kacenu.
3. Ēvelē veselu kāpostgalvu.
4. Tad sastampā to, pieberot sāli un ķimenes, līdz parādās sula.
5. Rīvē pa virsu jaunu slāni.
6. Pievieno rīvētos burkānus, samaisa.
7. Tādā veidā pierīvē pilnu toveri, liek nostāvēties aukstumā, uzsedz virsū kāpostu lapas. Pēc pāris dienām var jau ēst.
* Siltumā kāpostu saskābst ātrāk.
** Ja nepieciešami smalkāki kāposti, Pēteris iesaka katru slāni pārgriezt krustām šķērsām ar nazi.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu