Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar salami pildīta karbonāde, piedevās kartupeļi ar rozmarīnu

2018. gada 27. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež daiviņās.
2. Sīpolu sagriež ripiņās, kaltētos tomātus - strēmelītēs.
3. Kartupeļus sakarsētā eļļā apcep, pārkaisa ar sāli un pipariem.
4. Liek klāt sagriezto sīpolu un tomātus, pievieno rozmarīnu, uzliek pannai vāku un cep uz mazas uguns, līdz kartupeļi ir mīksti un skaisti brūni.
5. Karbonādes šķēlēm uzklaj pārtikas plēvi un ar gaļas āmuriņu tās izdauza lielākās un plānākas.
6. Gaļas šķēles līdz pusei pārklāj ar spinātu lapām.
7. Katrai virsū liek vienu vai 2 salami šķēles (atkarībā no lieluma).
8. Virs salami liek siera šķēles un pa zariņam rozmarīna.
9. Pildījumam pārliek brīvo karbonādes pusi, sasprauž ar koka irbulīšiem, pārkaisa ar sāli un pipariem.
10. Apviļā miltos. Sakarsētā eļļā apgrozot izcep.
11. Pasniedz kopā ar ceptajiem kartupeļiem, katrai porcijai pārkaisa sadrupinātus valriekstus.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu