Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena plātsmaize ar marcipāna drumstalām

2018. gada 27. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Mīkla: mīklai paredzētos produkus veikli, daudz nemīcot, saberž irdenā mīklā, saspiež pikā un uz pusstundu noliek aukstumā.
2. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, iemaisa citrona miziņu, biezpienu, krējumu, mannu, iecilā stingri saputotus olu baltumus.
3. Visus drumstalām paredzētos produktus sajauc kopā un saberž drumstalas.
4. Mīklu izklāj uz veidnes.
5. Pusi biezpiena masas klāj uz mīklas pamatnes, virsū liek ievārījuma piciņas, tad uzklāj pārējo biezpiena masu.
6. Pārber drumstalas.
7. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.
Atdzesētu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu