Biezpiena plātsmaize ar marcipāna drumstalām

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 600 g miltu
  • 400 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 2-3 ēd. k. krējuma
  • 3 olas + 1 olas dzeletnums
  • 2 ēd. k. mannas
  • 75-100 g cukura
  • Rīvēta citrona miziņas
  • Melleņu vai upeņu ievārījums (var arī citu)
  • Drumstalām:
  • 100 g miltu
  • 100 g marcipāna masas
  • 50 g sviesta
  • 50 g cukura

Pagatavošana

55 min.
  1. Mīkla: mīklai paredzētos produkus veikli, daudz nemīcot, saberž irdenā mīklā, saspiež pikā un uz pusstundu noliek aukstumā.
  2. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, iemaisa citrona miziņu, biezpienu, krējumu, mannu, iecilā stingri saputotus olu baltumus.
  3. Visus drumstalām paredzētos produktus sajauc kopā un saberž drumstalas.
  4. Mīklu izklāj uz veidnes.
  5. Pusi biezpiena masas klāj uz mīklas pamatnes, virsū liek ievārījuma piciņas, tad uzklāj pārējo biezpiena masu.
  6. Pārber drumstalas.
  7. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.
    Atdzesētu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmē...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize