Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tunča un saulē vītināto tomātu - pastas sacepums

2018. gada 27. februāris
Foto: Daina Lilija
Pagatavošana
30 min
1. Liek vārīties pastu kā ierasts, sālsūdenī.
2. Uz pannas liek cepties sagrieztos tomātus savā sulā, pieliek klāt sāli un piparus un timiāna lapiņas, kas norautas no zariņiem - 5 minūtes. Pievieno saldo krējumu un, labi samaisot, vēl pavāra 4-5 min.
3. Nokāš pastu un liek atpakaļ katlā kurā vārija un tai pievieno sagatavoto mērci, kukurūzu bez šķirduma, tunci, kuram arī noliets šķidrums, saulē vītinātos tomātus, kuri ir sagriezti gabaliņos, sarīvēto sieru- visu kārtīgi samaisa.
4. Uzsilda cepeškrāsni aptuveni uz 210 grādiem, uz cepampannas izkārto pastas masu un pārber ar sarīvēto Parmezāna sieru un liek cepties cepeškrāsnī līdz siers ir izkusis. Ēdiens gatavs!

Labu apetīti!
Foto: Daina Lilija
Uz augšu