Tunča un saulē vītināto tomātu - pastas sacepums

4 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 500 g pastas (iesaku penne, fusilli, macaroni tipa pastu)
  • 800 g sagrieztu tomātu savā sulā
  • 300 g saldā krējuma
  • 280 g saulē vītinātu tomātu
  • 200 g konservētas kukurūzad
  • 400 g tunča savā sulā vai ūdenī
  • 100 g sarīvēta siera
  • 50 g sarīvēta Parmezāna siera
  • 4 timiāna zariņi
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Liek vārīties pastu kā ierasts, sālsūdenī.
  2. Uz pannas liek cepties sagrieztos tomātus savā sulā, pieliek klāt sāli un piparus un timiāna lapiņas, kas norautas no zariņiem - 5 minūtes. Pievieno saldo krējumu un, labi samaisot, vēl pavāra 4-5 min.
  3. Nokāš pastu un liek atpakaļ katlā kurā vārija un tai pievieno sagatavoto mērci, kukurūzu bez šķirduma, tunci, kuram arī noliets šķidrums, saulē vītinātos tomātus, kuri ir sagriezti gabaliņos, sarīvēto sieru- visu kārtīgi samaisa.
  4. Uzsilda cepeškrāsni aptuveni uz 210 grādiem, uz cepampannas izkārto pastas masu un pārber ar sarīvēto Parmezāna sieru un liek cepties cepeškrāsnī līdz siers ir izkusis. Ēdiens gatavs!

    Labu apetīti!
    Uzsilda cepeškrāsni aptuveni uz 210 grādiem, uz cepampannas...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni