Šokolādes pudiņš

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s piena
  • 50 g sviesta
  • 4 ēd. k. cukura
  • 2 tējk. vanilīncukura
  • 1 ēd. k. miltu
  • 90 g šokolādes
  • 4 olas
  • 2 ēd. k. brendija
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Biezs skābais krējums
  • Mērcei:
  • 4 ēd. k. brūnā cukura
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g šokolādes
  • 29 g sviesta

Pagatavošana

35 min.
  1. Bļodā izkausē sviestu, pievieno miltus un dažas sekunds pakarsē, pieber sasmalcinātu šokolādi un maisa, līdz tā izkūst.
  2. Masai pievieno uzkarsētu pienu un izmaisa viendabīgu.
  3. Olu dzeltenumus ar pusi cukura un vaniļcukuru saputoto biezās putās.
  4. Saputotajiem dzeltenumiem pievieno šokolādes masu un brendiju.
  5. Saputo olu baltumus ar škipsniņu sāls, pievieno pārējo cukuru un saputo stingrās putās.
  6. Šokolāds maisījumu uzmanīgi iecilā saputotajos olu baltumos.
  7. Masu liek ietaukotos porciju trauciņos.
  8. Līdz 200 grādiem sakarsetā krāsnī cep 16-18 minūtes.
  9. Tikmēr gatavo mērci. Cukuru, krējumu un sviestu karsē, līdz viss ir izkusis.
    Pievieno šokolādi un maisa, kamēr tā izkūst.
  10. Izceptajiem karstiem pudiņiem vidū liek biezo skābo krējumu, ja vēlās varat pievienot dažadas ogas un pārlej ar šokolādes mērci.
    Izceptajiem karstiem pudiņiem vidū liek biezo skābo krējumu,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti