Turku zirņu humuss

3 1
Paldies par recepti Kristīnei Virsnītei, kuru gatavoja Rīga TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto".

Sastāvdaļas

  • Konservēti turku zirņi
  • Tahīni mērce (sezama sēkliņu mērce)
  • Olīveļļa
  • Svaiga citrona sula
  • Malts kumins (romiešu ķimenes)
  • Sāls
  • Pipari
  • Ūdens
  • Bagete

Pagatavošana

10 min.
  1. Sastāvdaļu daudzumi pēc sajūtām.
    Blenderī ielej nedaudz olīveļļas un Tahīni mērci. Mazliet sablendē kopā.
  2. Ber klāt konservētus turku jeb auna zirņus (var aizvietot arī ar citiem pākšaugiem), maltu kuminu, sāli, piparus, pielej nedaudz ūdens un sablendē.
  3. Pārgriež citronu un pievieno nedaudz citrona sulas, atkal sablendē.
  4. Pagaršo, pievieno papildus nepieciešamos garšvielas vai vēl Tahīni mērci.
  5. Visu kārtīgi sablendē. Smērē uz svaigas, sagrieztas bagetes un dekorē ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Visu kārtīgi sablendē.  Smērē uz svaigas, sagrieztas bagetes...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas