Ceptā siera kūka ar cepumu pamatni

4 1
Paldies Receptes.lv lietotājai par iesūtīto recepti.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa sviesta
  • 2 paciņas "Selga" cepumu
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 400 g svaigā siera
  • 300 g cukura
  • 1/2 citrona
  • Zemeņu mērce un svaigas zemenes dekorēšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Sasmalcina cepumus, izkausē katliņā sviestu un samaisa ar cepumiem, iegūto masu liek kūkas formas apakšā un gar malām.
  2. Pēc tam gatavo siera masu - sakuļ olas ar 150 g cukura, pievieno 2 ēdamkarotes miltu un 400 g svaigā siera, sakuļ, pievieno citrona sulu un smalki pierīvē citrona miziņu.
  3. Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu un 150 g cukura, iegūto putukrējuma masu pievieno svaigā siera masai, iemaisot to iekšā, bet nekuļot.
  4. Lej cepamtraukā virsū cepumu pamatnei, cep 180 grādos aptuveni stundu!
  5. Atdzesē, dekorē ar svaigām zemenēm, pasniedz ar zemeņu mērci (sablendētas zemenes ar cukuru) Vislabāk ēst otrajā dienā!

    Lai labi garšo!
    Atdzesē, dekorē ar svaigām zemenēm, pasniedz ar zemeņu mērci...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Justīne Gedrovica 9. aprīlis 09:43
Iespējams ka bija par daudz grādu cepeškrāsnī vai nepiemērots režīms.
Te vēl varētu būt nozīmē cepeškrāsns veidam, es pati cepu mazajā krāsniņā (Adler) kura diezgan ilgi karst un arī citus ēdienus jāgatavo ilgāk nekā lielajās standarta cepeškrāsnīs. Augšējā kārta var palikt brūna cepšanas laikā, pēctam to var nogriezt vai noslēpt ar dekorēšanu. Nedaudz šķidra kūka var būt jo tai atdziestot viņa sacietēs, bet ja ir dikti šķidra varbūt par maz miltu. Šo kūku gatavoju 2 reizes, abas sanāca ļoti labi.
Ilze Uščina 8. aprīlis 01:00
Darīju visu kā receptē. Pēc 10 minūtēm augša jau palika tumši brūna. Uzliku foliju, lai nedeg un nedaudz samazināju temperatūru. Tagad ir pagājusi noteiktā stunda, kūka joprojām šķidra. Un apakša noteikti būs piedegusi. Nevedas man ar tām siera kūkām. Ko es daru nepareizi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize