Rupjmaizes kārtojums

5 1
Paldies Dainai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • 300 g rupjmaizes
  • 100 g kukurūzas
  • 3 tomāti
  • 50 g Krievijas siera
  • 250 g skābā krējuma
  • 250 g majonēzes
  • 3-4 ēd. k. eļļas
  • Sāls pēc garšas
  • Ķiploks pēc garšas

Pagatavošana

20 min.
  1. Sagriež rupjmaizi kubiciņos. Apgrauzdē uz pannas.
  2. Sarīvē sieru.
  3. Sasmalcina ķiploku.
  4. Applaucē tomātus verdošā ūdenī uz 10 sekundēm, atdzesē un novelk miziņu.
  5. Pagatavo mērci, sajaucot krējumu ar majonēzi pus uz pusi un eļļu, iegriežot ķiploku, pievienojot sāli pēc garšas.
  6. Saliek grauzdiņus trauka apakšā, pārlej ar mērcīti, virsū liek kukurūzu un gabaliņos sagrieztus tomātus, pārlej ar mērcīti, virsū liek sarīvētu sieru.

    Labu apetīti!
    Saliek grauzdiņus trauka apakšā, pārlej ar mērcīti, virsū li...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti