Želatīna kūka

4 1
Paldies Dainai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • 180 g “Selga” cepumu - vēlams ar citrona garšu
  • 180 g vafeļu - vēlams ar citrona garšu
  • 30 g želatīna
  • 100 g sviesta
  • 300 g biezpiena
  • Ievārījums pēc garšas
  • 500 ml saldā krējuma
  • Citrona miziņa
  • Sauja saldētu ogu
  • Šokolādes konfekte * vai kas cits pa rokai
  • 50 g rīvētas rupjmaizes

Pagatavošana

180 min.
  1. Iesmērē formu ar sviestu. Sasmalcina cepumus un vafeles kūkas pamatnei, saber formā un iepresē. Izkausē sviestu, pārlej pamatnei, sapresē stingri ar karoti. Atstāj pastāvēt.
  2. Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni divās glāzēs. Kad tas ir izmircis, glāzes ieliek verdošā ūdenī, lai želatīns izšķīstu pavisam.
  3. Biezpienu samīca.
  4. Saputo pusi no saldā krējuma ar nedaudz cukura, pierīvē citrona miziņu, pieliek nedaudz ievārījuma. Maisot iegāž želantīnu, kamēr tas nav sacietējis, lej formā virsū pamatnei. Kamēr masa vēl nav sacietējusi, ieber tajā saldētas ogas, iegriež kādu šokolādes gabaliņu.
  5. Otru pusi saldā krējuma arī saputo ar cukuru, iecilā biezpienu, sarīvētu rupjmaizi, tādā pašā veidā lej klāt otru želantīna glāzi. Dekorē ar ogām. Liek vēsumā sacietēt.

    Lai labi garšo!
    Otru pusi saldā krējuma arī saputo ar cukuru, iecilā biezpie...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize