Ūdens kliņģeri

2018. gada 31. janvāris
Foto: Receptes.lv
Paldies Regīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Pagatavošana
80 min
1. Uzsilda ūdeni, pievieno miltus, raugu un nedaudz sāli garšai un mīca ar rokām apmēram 10 minūtes. Atstāj uz pusstundu uzrūgt.
2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Lielā katlā liek vārīties ūdeni.
3. Mīklu sadala mazos, vienādos gabaliņos un izveido kliņģerus.
4. Ūdens kliņģerus iegremdē verdošā ūdenī un atstāj tur aptuveni minūti (kādus 5 kliņģerus vienā reizē).
5. Kliņģerus izvieto uz pannas, izklātas ar cepampapīru. Pa virsu uzkaisa ķimenes. Liek krāsnī un cep, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu