Komorgenvīderi jeb pankūkas ar maltu gaļu

3 1
Paldies Regīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • Buljonam un pildījumam:
  • 1 kg teļa gaļas ar kaulu
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 selerijas sakne
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • Pankūkām:
  • 250 g miltu
  • 350 ml piena
  • 2 olas
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

240 min.
  1. Gaļu, sīpolu, burkānu, saknes (ar sāli, pipariem un lauru lapām) liek vārīties uz lēnas uguns vismaz 3 stundas. Kad buljons ir gatavs, to atdzesē un atdala liekos taukus.
  2. Vienu sīpolu sasmalcina un izcep uz pannas. Izvārīto gaļu noņem no kaula, samaļ kopā ar sacepto sīpolu un sāli pēc garšas. Malšanas laikā un pēc tam pievieno buljonu, lai gaļa saglabā mitrumu.
  3. No miltiem, piena un olām pagatavo pankūku mīklu, pievienojot sāli pēc garšas. Izcep lielās, plānās pankūkas.
  4. Pankūkās stingri ietin malto gaļu, vēlreiz apcep uz pannas tieši pirms pasniegšanas.
    Pasniedz ar brūkleņu mērci, klāt piedzerot atlikušo buljonu.

    Labu apetīti!
    Pankūkās stingri ietin malto gaļu, vēlreiz apcep uz pannas t...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni