Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kārtainais kartupeļu sacepums

2018. gada 29. janvāris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti Rimi Gardēdim un šefpavāram Normundam Baranovskim.
Pagatavošana
100 min
1. Nomizo kartupeļus un sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
2. Tad pagatavo Bešamel mērci. Uzkarsē atsevišķā katliņā pienu.
3. Savukārt citā katlā kausē sviestu ar olīveļļu, pievieno garšvielas un sāli. Tad pieber klāt miltus un plaucē 1 – 2 minūtes. Tikai nepiededzini!
4. Lēnām pievieno karstu pienu un ar putojamo slotiņu maisa līdz izveidojas mērce.
5. Tad mērcē liek sagrieztus kartupeļus un sīpolus. Nedaudz apmaisot, applaucē tos aptuveni 2 minūtes.
6. Karsē cepeškrāsni līdz 160 – 170 grādiem. Pa to laiku kartupeļus kārto cepešpannā. Formai nav nozīmes, taču atceries, jo vairāk kārtas būs sacepumam, jo ilgāk tas gatavosies.
7. Pa virsu liek cepamparīru, kas izgriezts tieši tādā pašā formā kā cepamforma. Cep no 1 h līdz gatavībai, atkarībā, kādu formu izmanto. Vislabāk sacepums garšos, ja pēc cepšanas to uzliksi uz sloga, lai atdziestot kārtas saliptu un veidotu saturīgu sacepumu.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu