Kārtainais kartupeļu sacepums

3 1
Paldies par recepti Rimi Gardēdim un šefpavāram Normundam Baranovskim.

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg Latvijas kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • Bešamel mērcei:
  • 80 g sviesta
  • 30 ml olīveļļa
  • 1 ēd. k. garšvielu maisījums Itāļu Selection by Rimi
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. kviešu miltu
  • 600 ml piena (silts, vismaz 80 grādu temperatūrā) 3,5%

Pagatavošana

100 min.
  1. Nomizo kartupeļus un sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
  2. Tad pagatavo Bešamel mērci. Uzkarsē atsevišķā katliņā pienu.
  3. Savukārt citā katlā kausē sviestu ar olīveļļu, pievieno garšvielas un sāli. Tad pieber klāt miltus un plaucē 1 – 2 minūtes. Tikai nepiededzini!
  4. Lēnām pievieno karstu pienu un ar putojamo slotiņu maisa līdz izveidojas mērce.
  5. Tad mērcē liek sagrieztus kartupeļus un sīpolus. Nedaudz apmaisot, applaucē tos aptuveni 2 minūtes.
  6. Karsē cepeškrāsni līdz 160 – 170 grādiem. Pa to laiku kartupeļus kārto cepešpannā. Formai nav nozīmes, taču atceries, jo vairāk kārtas būs sacepumam, jo ilgāk tas gatavosies.
  7. Pa virsu liek cepamparīru, kas izgriezts tieši tādā pašā formā kā cepamforma. Cep no 1 h līdz gatavībai, atkarībā, kādu formu izmanto. Vislabāk sacepums garšos, ja pēc cepšanas to uzliksi uz sloga, lai atdziestot kārtas saliptu un veidotu saturīgu sacepumu.

    Labu apetīti!
    Pa virsu liek cepamparīru, kas izgriezts tieši tādā pašā for...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni