Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sarkano biešu un baltās šokolādes cepumi

2018. gada 29. janvāris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti Rimi Gardēdim un šefpavāram Normundam Baranovskim.
Pagatavošana
90 min
1. Krāsnī ceptām bietēm ir saldāka, koncentrētāka garša, un tajās ir mazāk mitruma, tādēļ izmanto tās. Bietes samaļ biezenī kopā ar olu dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu.
2. Tad balto šokolādi izkausē ar sviestu un šokolādes masai pievieno biešu biezeni.
3. Paralēli tam sajauc cepamo pulveri, sodu un miltu maisījumu.
4. Samaisa visu kopā un liek ledusskapī uz vismaz 1 h, lai mīkla nedaudz sastingst.
5. Kamēr gaida, karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas klāj pergamentu un liek cepumu bumbiņas, atstājot vismaz 10 cm atstarpi.
6. Ar pirkstu izlīdzina cepumu bumbiņas tā, lai tās būtu līdzīgas mazām kotletītēm. Neaizmirsti – kārtīgi apber ar pūdercukuru!
7. Liek cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezuma), līdz cepumi veido ieplaisājušas zemes efektu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu