Sarkano biešu un baltās šokolādes cepumi

4 1
Paldies par recepti Rimi Gardēdim un šefpavāram Normundam Baranovskim.

Sastāvdaļas

  • 500 g krāsnī ceptu biešu
  • 5 olu dzeltenumu
  • 1/3 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 200 g baltās šokolādes
  • 150 g sviesta
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 450 g bezglutēna miltu maisījuma (vai kviešu milti)
  • Pūdercukurs – cepumu apkaisīšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Krāsnī ceptām bietēm ir saldāka, koncentrētāka garša, un tajās ir mazāk mitruma, tādēļ izmanto tās. Bietes samaļ biezenī kopā ar olu dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu.
  2. Tad balto šokolādi izkausē ar sviestu un šokolādes masai pievieno biešu biezeni.
  3. Paralēli tam sajauc cepamo pulveri, sodu un miltu maisījumu.
  4. Samaisa visu kopā un liek ledusskapī uz vismaz 1 h, lai mīkla nedaudz sastingst.
  5. Kamēr gaida, karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas klāj pergamentu un liek cepumu bumbiņas, atstājot vismaz 10 cm atstarpi.
  6. Ar pirkstu izlīdzina cepumu bumbiņas tā, lai tās būtu līdzīgas mazām kotletītēm. Neaizmirsti – kārtīgi apber ar pūdercukuru!
  7. Liek cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezuma), līdz cepumi veido ieplaisājušas zemes efektu.

    Lai labi garšo!
    Liek cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezum...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize