Armijas jeb Ņi Gaja plovs

5 1
Paldies Andrim un Ilzei par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

15 porcijas
  • 1 kg rīsu (vislabāk gargraudu)
  • 0.5 kg rīvētu burkānu
  • 0.5 kg sīpolu šķēlēs
  • 0.5 kg gaļas - vismaz (ja izmanto cūkgaļu, tad vislabāk kakla karbonādi, lāpstiņu vai cauraudzīti (plovs sanāk treknāks), var gatavot arī no aitas gaļas) – gaļu sagriež vidējos gabaliņos
  • 5 ēd. k. asās tomātu mērces (pēc patikšanas – var pievienot vienkārši tomātu pastu, citu mērci u.tml.)
  • “Avokado” – “Garšviela plovam”
  • 2.3-2.5 l ūdens (ne vairāk)
  • 100 g eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

250 min.
  1. Plovs gatavojams katlā ar biezu dibenu. Rīsi jāiemērc vismaz 2h pirms gatavošanas.
  2. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, pievieno nedaudz sāli un piparus.
  3. Kad gaļa apcepusies, pievieno sīpolus un turpina cept.
  4. Pievieno burkānus un visu samaisa.
  5. Pievieno aso tomātu mērci. Tad lej klāt ūdeni, pievieno plova garšvielu.
  6. Rīsus noskalo vismaz 4 ūdeņos un ar riekšavām izklaidus ieber katlā.
    Šis ir PĒDEJAIS brīdis, kad plovs tiek apmaisīts, vairāk maisīt nedrīkst!
  7. Kad virums sāk viegli mutuļot, samazina uguni.
  8. Ik pa laikam plovā ar koka karoti veido caurumus līdz katla dibenam, lai šķidrums tiek līdz apakšai. Kad rīsi sāk vairāk piebriest, caurumi jāveido aktīvāk, atturoties no maisīšanas.
  9. Kad šķidrums sasūcies rīsos, noslēdz uguni un uzliek vāku, plovam ļauj ievilkties 10 minūtes pirms pasniegšanas.

    Labu apetīti!
    Kad šķidrums sasūcies rīsos, noslēdz uguni un uzliek vāku, p...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni