Kēkss ar ķiršiem un kokosa skaidiņām

4 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 125 g kviešu miltu
  • 125 g kokosa skaidiņu
  • 150 g sviesta
  • 200 g konservētu ķiršu
  • 80 g zemeņa džema
  • 75 g cukura
  • 3 olas
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana

75 min.
  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Sviestu atstāj mazliet formas ieziešanai, saputo ar cukuru, līdz cukurs izkusis.
  3. Turpinot kult, pievieno olu dzeltenumus, 100 g kokosa skaidiņu, izsijātus miltus un daļu ķiršu.
  4. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
  5. Kēksa formu ieziež ar sviestu, tajā vienmērīgi izliek sagatavoto mīklu un cep cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā 50-60 minūtes.
    Atdzisušu apsmērē ar zemeņu džemu, pārkaisa ar atlikušajām kokosa skaidiņām, rotā ar ķiršiem.

    Lai labi garšo!
    Kēksa formu ieziež ar sviestu, tajā vienmērīgi izliek sagata...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize