Ķirbja kūka ar āboliem

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 3 āboli
  • 50 g rozīņu
  • 2 olas
  • 100 g +4 ēd. k. brūnā cukura
  • 1/2 glāze/s cepumu drupaču
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 sauja brūkleņu
  • Sviests cepšanai
  • Kanēlis

Pagatavošana

70 min.
  1. Divus ābolus nomizo, sagriež šķelītēs, sviestā apgrozot apcep, pārkaisa ar 2 ēd. k. cukura, vēl cep, līdz āboli karamelizējās.
  2. Ķirbi sagriež gabaliņos, uzlej pāris ēd.k. ūdens, uz mazas uguns apmaisot sautē mīkstu.
  3. Padzesētu sablenderē, pievieno olas, 100 g cukuru, kanēli, cepumu drupačas, rozīnes (tās var izmērcēt brendijā), cepamo pulveri, iemaisa ceptos ābolus.
  4. Masu liek ietaukotā veidnē, virsu pārklāj ar trešā ābola šķēlītēm, pārkaisa ar brūklenēm vai dzērvenēm un pārpalikušo cukuru.
  5. Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep apmēram 50 minūtes.
    Ēdot var pārliet ar brūkleņu vai kādu citu skābu ievārījumu.

    Labu apetīti!
    Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep apmēram 50 minūtes....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize