Kārumnieku ābolkūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s kviešu miltu
  • Āboli
  • 2 olas
  • 1 glāze/s kefīra
  • 1 tējk. cepampulvera
  • Kanēlis
  • Skābais krējums
  • Sviests

Pagatavošana

50 min.
  1. Traukā sakuļ olas, neatdalot baltumu no dzeltenuma, pielej kefīru, pievieno cepamo pulveri.
  2. Nomēra nepieciešamo miltu daudzumu un cītīgi maisot, pievieno mīklai.
  3. Ābolus nomizo, atbrīvo no serdēm, tad sagriež šķelītēs, tās apkaisa ar cukuru un kanēli.
  4. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, var iebērt mazliet rīvmaizes, tad ielej formā mīklu.
  5. Virspusi rotā ar āboliem, kas brīdi jau paguvusies savilkties gan ar cukuru, gan kanēli.
  6. Ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 40 minūtes.
    Kad kūka gatava un vēl karsta, to pārsmērē ar skābu krējumu, kas sajaukta ar cukuru.

    Lai labi garšo!
    Ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 4...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize