Kārumnieku ābolkūka

2018. gada 10. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Traukā sakuļ olas, neatdalot baltumu no dzeltenuma, pielej kefīru, pievieno cepamo pulveri.
2. Nomēra nepieciešamo miltu daudzumu un cītīgi maisot, pievieno mīklai.
3. Ābolus nomizo, atbrīvo no serdēm, tad sagriež šķelītēs, tās apkaisa ar cukuru un kanēli.
4. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, var iebērt mazliet rīvmaizes, tad ielej formā mīklu.
5. Virspusi rotā ar āboliem, kas brīdi jau paguvusies savilkties gan ar cukuru, gan kanēli.
6. Ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 40 minūtes.
Kad kūka gatava un vēl karsta, to pārsmērē ar skābu krējumu, kas sajaukta ar cukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu