Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbja plācenīši ar siera mērci

2018. gada 10. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Pagatavo mērci: citronam norīvē miziņu un izspiež sulu, sieru sarīvē. Pusi siera sajauc ar krējumu vai jogurtu, citrona sulu, pievieno rīvēto citrona miziņu, pēc garšas sāli un piparus.
2. Sakapā pētersīļus un daļu iemaisa mērcē.
3. Ķirbi nomizo un sarīvē skaidiņās, arī nomizotus kartupeļus sarīvē un piejauc ķirbim, pievieno pārējo sarīvēto sieru, iemaisa olas un kartupeļu cieti, sāli, piparus, sasmalcinātos pētersīļus.
4. Žāvēto bekonu sagriež, pannā apcep un iejauc masā.
5. Sakarsētā eļļā liek masas pikas un izcep plācenīšus.
Klāt pasniedz sagatavoto mērci.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu