Pīrāgs ar tomātiem

2018. gada 8. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. No rīvēta siera un sviesta, 1 olas baltuma, miltiem, šķipsniņas sāls samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.
2. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež plānās šķēlēs.
3. 3 olas un atlikušo olas dzeltenumu saputo ar skābo krējumu un ar saldo krējumu. Saputotajai masai pievieno garšvielas.
4. Atdzesētu mīklu izveltnē plāksnē un ieklāj to ar taukvielām ieziestā cepamā traukā tā, lai maliņas mazliet pārkarātos pāri trauka malai.
5. Uz mīklas izkārto sagrieztus tomātus, pārlej ar saputotu olu masu un ievieto uz 40 minūtēm līdz 200 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
Pirms pasniegšanas gatavo pīrāgu patur 5 minūtes izslēgtā cepeškrāsnī.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu