Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta ar cukīnī un sēnēm

2018. gada 8. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Sēnes notīra un sagriež šķelītēs. Arī cukīnī sagriež šķēlītēs.
2. Liela pannā uzkarsē 2 ēd. k. eļļas, 6-8 minūtes cep tajā cukīni un sēnes uz vidēji lielas uguns, pēc tam liek šķīvī.
3. Tomātus krusteniski iegriež, atstāj uz 30 sekundēm verdošā ūdenī, pārlej ar aukstu ūdeni un nomizo. Izņem sēklas, šķidrumu, bet mīkstumu sagriež ļoti smalki.
4. Ķiplokus nomizo un viegli saberž.
5. Pētersīļu un piparmetras smalki sagriež.
6. Pannā kurā cepās sēnes, lej atlikušo eļļu, liek ķiplokus un pusi no zaļumiem. Cep 1 minūti uz vidēji lielas uguns.
7. Pievieno tomātus, apbārsta ar sāli, pipariem un cep 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
8. Pieliek sēnes, cukīni un cep vēl 10 minūtes. Beigās pieber atlikušos zaļumus.
9. Katlā uzvāra 3 l sālsūdens, izvāra tajā makaronus, kā norādīts uz iepakojuma. Notecina un liek uz šķīvja, pārlej ar mērci un apber ar sieru.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu