Sāļā rulete ar gaļas un sēņu pildījumu

3 1
Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 60 g sviesta
  • 2 daiviņa/s ķiploka, nomizotas un sakapātas
  • 50 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 250 ml piena
  • 4 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem
  • 70 g rīvēta siera
  • Daži pētersīļa zariņi, sakapāti
  • Zaļie salāti pasniegšanai
  • Ķirbju krēmam:
  • 300 g cepta ķirbja, sablenderēts
  • 40 g krēmsiera
  • 1 šķipsna/s rīvēta muskatrieksta
  • Sāls pēc garšas
  • Gaļas un sēņu pildījumam:
  • 250 g brūno šampinjonu vai portobello sēņu
  • 120 g žāvētas cauraugušas kūpinātas gaļas, sagriezta kubiņos
  • 2 vidēja lieluma sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 1 daiviņa/s ķiploka, nomizota un sakapāta
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes. Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.
  2. Pagatavo ķirbju krēmu, samaisot kopā cepto, sablenderēto ķirbji un krēmsieru.
  3. Gatavo ruletes mīklu: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu. Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot cep 1 minūti. Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt. Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlekt no pannas malām. Liek bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Tīrā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās. Četrās daļās ar koka karoti lēnām iemaisa mīklā olu baltumus. Iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus. Mīklu lej sagatavotajā cepeškrāsns pannā un cep krāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina
  4. Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis. Uzmanīgi noņem cepamo papīru. Atdzesē 2 minūtes. Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbja krēmu, pa virsu liek gaļas pildījumu. Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti. Atļauj 5 minūtes “atpūsties” un sagriež šķēlēs. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

    Labu apetīti!
    Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize