Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mazās siera kūciņas ar Ziemassvētku garšu

2017. gada 18. decembris
Foto: Janas kūkas
Vēlos padalīties ar šo Kristofa Mišelaka siera kūciņu recepti.
Mišelaka siera kūciņas no jau ierastajām siera kūkām atšķiras ar maigo un mīksto struktūru, tās tiek ceptas zemā temperatūrā. Oriģinālajā receptē kūciņa tika sēdināta uz pilngraudu cepumiem un garša bagātināta ar zemeņu konfitūru. Manā izpildījumā kūciņām ir Ziemassvētku garša un pamatnei izmantotas piparkūkas. Ja esi šokolādes mīļotājs, vari kūciņu ēst ar šokolādes krēmu, ja patīk ogas - ar ogām vai ogu masu. Deserts patiešām ir viegli pagatavojams un ir iespējams improvizēt.
Pagatavošana
500 min
1. Bļodā liek istabas temperatūrā paturētu krēmsieru un saldo krējumu. Masu ar rokas slotiņu izmaisa līdz tā ir viendabīga. Pa vienai pievieno olas un iemaisa masā. Ja vēlas, var pievienot ēdamkaroti ķirbja masas, būs skaisti dzeltena krāsa (neliela atkāpe no autora receptes). Tālāk masai pievieno miltus, cukuru, visu izmaisa. Lai masā mazāk ievadītu gaisu, maisīšanas procesā neizmantoju elektrisko mikseri.
Foto: Janas kūkas
2. Cepšanai tiek izmantotas silikona formas. Gatavo siera masu ieliek dekorējamā maisiņā un aizpilda aptuveni 3/4 formas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 80 grādu temperatūrā orientējoši 30-40 minūtes.
Foto: Janas kūkas
3. Kūkas gatavību pārbauda, pakustinot formu - masai vidū "jātricinās", bet malām jābūt saturīgām. Kad kūkas atdzisušas, tās ar visu formu ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā (vismaz 6 stundas, bet labāk-visu nakti). Kā stāstīja receptes autors - kūkas var izcept laicīgi, turēt saldētavā un likt kopā pēc nepieciešamības.
Foto: Janas kūkas
4. Siera kūkas pamatnei var izmantot smilšu mīklu, pilngraudu cepumus u.c. Ziemassvētkiem tuvojoties nolēmu pamēģināt piparkūku pamatni.
Foto: Janas kūkas
5. Sacep piparkūku pamatnītnes.
Foto: Janas kūkas
6. Sacep mazas piparkūciņas dekoram.
Foto: Janas kūkas
7. Sasalušās kūkas izņem no silikona veidnes.
Es darīju šādi - tā kā piparkūku pamatne ir cieta, kūkas uz tām sēdināju uzreiz, siera kūkām atkūstot, samitrinājās arī pamatne. Starp pamatni un siera masu uzliku pusi tējkarotes karameļu mērci. Ja man būtu smilšu mīklas pamatne, no saldētavas un silikona formām izņemtajām kūkām ļautu atkust ledusskapī un tikai tad liktu uz pamatnēm.
Jāpiezīmē, ka siera masa ir ļoti maiga un pēc konsistences drīzāk atgādina crēme brulē.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu