Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spageti ar siera un valriekstu mērci

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Uzvāra pietiekami daudz ūdens, kam pievienota sāls, liek tajā spageti un vāra kā norādīts uz iepakojuma.
2. Valriekstu kodolus sakapā, taču ne pārāk smalki. Pētersīļu lapiņas noplūc no kātiem un pagaidām noliek maliņā.
3. Krējumu ielej nelielā katliņā un uzvāra.
4. Sieru sadala palielos gabaliņos un liekkarstajā krējumā. Lēni uz nelielas uguns vāra, ik pa laikam apmaisot, līdz siers pilnībā izšķīdis.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus un citronu sulu.
5. Siera mērcē iemaisa sakapātos valriekstu kodolus.
6. Spageti izlej sietā un ļauj labi notecēties.
7. Spageti rūpīgi samaisa iepriekš sasildītā bļodā kopā ar siera un riekstu mērci, pārkaisa ar pētersīļiem un rīvēto Parmezāna sieru. Pusdienas ir gatavas un var pasniegt galdā.
P.S. Gorgonzola siera vietā var izmantot arī citu šķirņu sierus. Mērces garša būs maigāka, piemēram, ar rīvētu Gouda sieru.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu