Spinātu sacepums.

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg spinātu
  • Sāls
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 40 g mandeļu skaidiņu
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. miltu
  • 1/8 l dārzeņu buljona
  • 150 g saldā krējuma
  • 1 tējk. citronu sulas
  • Pipari
  • 75 g rīvēta kalnu siera vai Gouda siera

Pagatavošana

45 min.
  1. Spinātus nomazgājiet un pārlasiet, lielos kātus atdaliet.
    Pec tam liela katlā uzvāriet bagātīgi daudz ūdens, kam pievienots sāls.
    1 minūti blanšējiet spinātus, pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni un noteciniet.
    Ieziediet ar taukvielām lēzenu karstumizturīgu veidni.
    Nomizojiet ķiploku, piespiediet klat pie spinātiem un samaisiet. Pannā bez taukvielām apgrauzdējiet mandeļu skaidiņas.
    Spinātus ielieciet veidnē un pārkaisiet ar pusi no mandeļu skaidiņām.
    Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 220 grādiem temperatūras.
    Katla izkausējiet sviestu.
    Maisot tajā miltus apcepiet zeltaini dzeltenus.
    Intensīvi maisot, pievienojiet miltiem buljonu un krējumu.
    Uz vidēji lielas uguns apmēram 5 minūtes ļaujiet mērcei lēni vārīties, pēc garšas pievienojiet citronu sulu, sāli, kajēna piparus.
    Piemaisiet klat sieru.
    Mērci parlejiet pari blanšētajiem spinātiem.
    Parkaisiet ar atlikušajām mandeļu skaidiņam.
    Sacepumu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes cepiet 200 grādu temperatūrā..
    Spinātus nomazgājiet un pārlasiet, lielos kātus atdaliet....

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni