Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spinātu sacepums ar mandeļu skaidiņām

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Spinātus nomazgā un pārlasa, lielos kātus atdala.
2. Pēc tam liela katlā uzvāra bagātīgi daudz ūdens, kam pievienots sāls.
3. 1 minūti blanšē spinātus, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecina.
4. Ieziež ar taukvielām lēzenu karstumizturīgu veidni.
5. Nomizo ķiploku, piespiež klāt pie spinātiem un samaisa. Pannā bez taukvielām apgrauzdē mandeļu skaidiņas.
6. Spinātus ieliek veidnē un pārkaisa ar pusi no mandeļu skaidiņām.
7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
8. Katlā izkausē sviestu. Maisot apcep miltus apcep zeltaini dzeltenus. Intensīvi maisot, pievieno miltiem buljonu un krējumu.
9. Uz vidēji lielas uguns apmēram 5 minūtes ļauj mērcei lēni vārīties, pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli, kajēna piparus. Piemaisa klāt sieru.
10. Mērci pārlej pāri blanšētajiem spinātiem. Pārkaisa ar atlikušajām mandeļu skaidiņām.
11. Sacepumu, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, apmēram 15 minūtes cep 200 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu