Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti rīsi ar pupiņām

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Katlā uzvāra ļoti daudz ūdens, pieliek sāli, ieber rīsus. Uzliek vāku un uz nelielas uguns apmēram 20 minūtes vāra rīsus vai skata pamācību uz iepakojuma.
2. Tikmēr applaucē tomātus, novelk tiem miziņu, izgriež kātiņa vietu un sagriež tomātus mazos gabaliņos.
3. Notīra pavasara sīpolus un sagriež plānās ripiņās.
4. Pupiņas izlej sietā, noskalo un labi notecina.
5. Mozzarella siera bumbiņas sagriež nelielos kubiņos.
6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
7. Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep tajā pavasara sīpolus. Pieliek klāt rīsus un visu kopā mazliet pasautē. Piespiež ķiploku. Pievieno sāli, piparus un 1 šķipsniņu kajēnas piparu, lai garša būtu pietiekami stipra.
8. Piemaisa klāt pupiņas un pusi no Mozarellas siera, un kubiņos sagrieztu tomātus.
9. Ietauko sacepuma veidni un ieliek tajā rīsus kopā ar pupiņām. Pa virsu uzliek atlikušo Mozarellas sieru.
10. Cep karstā cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisa ar lociņiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu