Valriekstu kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 100 g maltu valriekstu kodolu
  • 200 g mīksta sviesta
  • 100 g medus
  • 4 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 tējk. kanēļa pulvera
  • 1/2 tējk. krustnagliņu pulvera
  • Pa 1 naža galam muskatriekstu, ingvera un smaržīgo piparu pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 150 g miltu
  • 150 g kviešu pilngraudu miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 ēd. k. rožu liķiera vai ruma
  • 150 g jogurta
  • Glazūrai:
  • 100 g pūdercukura
  • 4 ēd. k. rožu liķiera vai ruma
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 100 g rupji sakapatu valriekstu

Pagatavošana

55 min.
  1. Sviestu, medu un olas ar rokas mikseri sakuļ gaišās putās.
  2. Piemaisa klāt riekstus, vaniļas cukuru, kanēli, krustnagliņas, mukatriekstu, ingveru, smaržīgos piparus un sāli.
  3. Sajauc miltus un cepamo pulveri un pakāpeniski pa ēdamkarotei pievieno sviesta krēmam. Vienlaikus pievieno arī rumu un jogurtu.
  4. Cepeškrāsni iepriekš uzkaresē līdz 180 grādu temperatūrai.
  5. Kūkas veidni ieziež ar taukvielām. Mīklu ieliek veidnē un izlīdzina virsu.
  6. Kūku cep 30 minūtes 160 grādu temperatūrā.
  7. Izņem to no krāsns, izliek uz kūku režģa un atstāj.
    Lai pagatavotu glazūru, samaisa pūdercukuru, rumu un citrona sulu.
    Uzsmērē šo maisījumu uz kūkas, pāri pārkaisa valriekstus.

    Lai labi garšo!
    Izņem to no krāsns, izliek uz kūku režģa un atstāj. 
Lai pa...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize