Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karbonāde ar rozmarīnu

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Vienā šķīvī ieber rīvmaizi.
2. Rozmarīnu noskalo, nopurina lieko ūdeni un no kātiem noņem rozmarīna skujiņas. Sīki sakapā un pievieno rīvmaizei.
3. Ķiploku nomizo un piespiež klāt. Visu labi samaisa.
4. Otrā šķīvī ieber miltus, bet trešajā šķīvī sakuļ olu.
5. Cūkgaļas karbonādes abām pusēm mazliet uzkaisa sāli un piparus.
6. Vispirms karbonādes apviļā miltos, pēc tam uzmanīgi iemērc sakultajā olā un visbeidzot apviļā rīvmaizē, kas ir samaisīta kopā ar rozmarīnu. Rīvmaizi labi piespiež pie gaļas, lieko viegli nopurina.
7. Pannā sakarsē olīveļļu kopā ar sviestu. Cep tajā karbonādes apmēram 5 minūtes no katras puses zeltaini brūnas.
Karbonādes noņem no pannas, mazliet notecina uz virtuves papīra dvieļa un pasniedz kopā ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu