Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas filejas un makaronu sacepums

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Lielā katlā uzvāria pietiekami daudz sālsūdens. Ieber tajā makaronus un, ievērojiet norādījumus, novāra tos, taču lai tie vēl ir stingri. Nokāš sietā, strauji noskalo aukstā ūdenī un ļauj, lai notek.
2. Paprikas pāksti iztīra, nomazgā un sagriež salmiņos.
3. Sīpolu notīra un sagriež plānās ripiņās.
4. Ja lieka čilī piparu - čili pipara pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, kārtīgi nomazgā un sagriež sīkos gabaliņos.
5. Ķiploka daiviņas nomizo.
6. Vistas krūtiņas fileju noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
7. Pannā sakarsē olīveļļu un pamatīgi no visām pusēm apcep tajā gaļu.
8. Pievieno sagriezto papriku, sīpolu gredzenus un čili piparus, pārkaisa ar sāli un pipariem, piespiež klāt ķiplokus. Visu cep apmēram 5 minūtes.
9. Pēc tam piemaisa klāt makaronus un visu kopā turpina karsēt vēl 5 minūtes. Ja vajadzīgs, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu