Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Garšaugos cepti kartupeļi

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus nomazgāt un novāra.
2. Sīpolā sasprauž krustnagliņas un lauru lapu.
3. Uzkarsē pienu kopā ar krējumu.
4. Katlā izkausē sviestu, pieber miltus, maisot apcep zeltaini dzeltenus. Ar putojamo slotiņu lēni iekuļ uzkarsēto pienu ar krējumu, pēc tam uzvāra.
5. Nomizo ķiploku un piespiež klāt.
6. Sīpolu ar visām garšvielām liek mērcē, pievieno sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta. Uzliek katlam vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes lēni vāra.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 220 grādiem.
8. Mērci izberž caur sietu, pēc tam pievieno kajēna piparus un citronu sulu. Izkausē tajā 50 g siera.
9. Kartupeļus nomizo.
10. Garšaugus sakapā un piemaisa mērcei.
11. Kartupeļus ieliek lēzenā karstumizturīgā sacepumu veidnē, pāri vienmērīgi pārlej garšaugu mērci un pārkaisa atlikušo sieru.
12. Cep apmēram 15 minūtes cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu