Zivs karija mērcē

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņas, pēc tam sagriež astoņās daļas, izgriežot kātiņu vietu.
2. Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež gredzenos. Nomizo ķiploka daiviņu un izspiež caur ķiplokspiedi.
3. Baklažānu nomazgā, notīra un sagriež pirksta biezuma šķēlēs.
4. Zivs filejas apslaka ar citronu sulu. Filejas saritina, galus sasprauž ar koka irbulīšiem.
Lai zivs filejas neritinātos uz augšu, veidojot veltnīšus, filejas saritinaar ādas pusi uz iekšu, jo gatavošanas laikā āda saraujās vairāk nekā muskuļa gaļa.
5. Vokpannā vai dziļā pannā sakarsē3 ēd. k. eļļas. Cep tajā baklažānu šķēlītes no abām pusēm. Pēc tam tās nosusin auz virtuves papīra dvieļa.
6. Sakarsē atlikušo eļļu. Apcep tajā sīpolus caurspīdīgus. Pārkaisa kariju un apmaisa. Piemaisa klāt pusi no tomātiem un ķiplokus, visu kopā mazliet pasautē. Pielej1/4 litra ūdens. Maisot uzvāra.
7. Liek mērcē pārējos tomātus, baklažānus un zivs veltnīšus. Pieliek mazliet sāls un piparus, aplaista veltnīšus ar mērci. Uzliek vāku un uz vidēji lielas uguns ļauj 5 minūtes sutināties.
8. Pētersīļus vai koriandra zaļumus nomazgā, nosusina, smalki sakapā.
Pārkaisa ēdienu.
Pasniedzam ar rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu