Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar dārzeņiem un malto gaļu

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Bagātīgā tilpumā vāroša ūdens, kam pievienots sāls, apmēram 8 minūtes vāramakaronus gandrīz gatavus.
Pēc tam izlej sietā, strauji noskalo ar aukstu ūdeni un ļoti labi notecina.
2. Pavasara sīpolus sagriež plānās ripiņās.
3. Papriku notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
4. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelciet miziņu, izņem sēklas un sakapā.
5. Pannā sakarsē olīveļļu, liek tajā malto gaļu un maisot apcep, līdz tā apbrūnē. Nomizo ķiploku un piespiež klāt. Pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
6. Maltajai gaļai piemaisa klāt pavasara sīpolus, tomātus, paprikas gabaliņus. Visu kopā pannā sautē vēl apmēram 5 minūtes.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 200 grādiem.
8. Ietauko karstumizturīgu veidni. Notecinātos makaronus samaisa kopā ar sacepto gaļu un dārzeņiem. Ieliek veidnē un virsū uzliek siera šķēles.
9. Sacepumu cep apmēram 20 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz siers ir izkusis.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu