Sākums > Receptes > Dzērieni

Karstais čili dzēriens

2017. gada 11. decembris
Foto: Receptes.lv
Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika.
Paldies par recepti Krišam Zupiņam.
Foto autors: Kristaps Vucens
Pagatavošana
10 min
1. Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilī cukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.
Foto: Receptes.lv
2. Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15ml uz 300-350ml glāzi).
Foto: Receptes.lv
3. Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilī sīrups
Foto: Receptes.lv
4. Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!
5. Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu