Šis ēdiens ir piemērota piedeva viegli ceptai gaļai vai okeāna zivīm.
Pagatavošana
40 min
1. Šampinjonus notīra un pēc tam izgriež brūnās vietas un, ja vēlas, nogriež kātiņus. Atkarībā no lieluma sadala tos četrās vai divās daļās. Aprasina ar citronu sulu.
2. Notīra un smalki sagriež ķiploku un sīpolu.
3. Rozmarīna skujiņas noplūc un sakapā ar nazi.
4. Tomātiem izgriež serdītes, applaucē tos ar vērdošu ūdeni, nomizo un augļu mīkstumu sagriež gabaliņos.
5. Pannā sakarsē eļļu un uz lielas uguns, patstāvīgi maisot, apcep sēnes.
6. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, rozmarīnu un tomātus. Visu kopā nedaudz apcep. Visbeidzot pielej ūdeni.
7. Pikantumam pēc garšas pievieno sāli un piparus, katlam uzliek vāku un ļauj dārzeņiem apmēram 10 minūtes lēni vārīties.