Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar šampinjoniem

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Ja vajadzīgs, speķim nogriež ādu un sagriež speķi sīkos gabaliņos.
2. Sīpolus nomizo un gareniski sagriež 8 daļās. Ķiplokus nomizo un sagriež 4 daļās.
3. Šampinjonus norīvē ar mitru lupatiņu, izgriež brūnas vietas, nogriež kātiņus. Lielakās sēnes pārgriež uz pusēm vai četrās daļās, mazākās var atstāt veselas.
4. Vistas gaļu nomazgā, nosusina un ierīvē ar sāli un pipariem.
5. Katla uzkarsē kausēto sviestu. Speķi apcep tajā kraukšķīgu, pēc tam izņem to no katla.
6. Atlikušajās taukvielās apcep vistas gaļas gabalus un pēc tam izņem no katla.
7. Sēnes liek katlā un uz straujas uguns apcep. Pievieno sīpolus un ķiplokus, apbrūnina, pieliek sāli un piparus.
8. Katlā liek vistas gabalus, speķi un garšaugus, pielej buljonu, uzliek vāku un sautē 30 minūtes.
9. Vistas gaļu izņem no katla un novieto siltumā.
10. Cepeša sulā iejauc krējumu un nedaudz pavāra.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus un citronu sulu.
Visu mērci vēlreiz uzkarsējiet.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu