Vista ar šampinjoniem

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1.2 kg broilera
  • 500 g šampinjonu
  • 50 g caurauguša kūpināta speķa
  • 4 nelieli sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējk. timiāna
  • 3/8 l sausa sarkanvīna
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Citrona sulas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Ja vajadzīgs, speķim nogriež ādu un sagriež speķi sīkos gabaliņos.
  2. Sīpolus nomizo un gareniski sagriež 8 daļās. Ķiplokus nomizo un sagriež 4 daļās.
  3. Šampinjonus norīvē ar mitru lupatiņu, izgriež brūnas vietas, nogriež kātiņus. Lielakās sēnes pārgriež uz pusēm vai četrās daļās, mazākās var atstāt veselas.
  4. Vistas gaļu nomazgā, nosusina un ierīvē ar sāli un pipariem.
  5. Katla uzkarsē kausēto sviestu. Speķi apcep tajā kraukšķīgu, pēc tam izņem to no katla.
  6. Atlikušajās taukvielās apcep vistas gaļas gabalus un pēc tam izņem no katla.
  7. Sēnes liek katlā un uz straujas uguns apcep. Pievieno sīpolus un ķiplokus, apbrūnina, pieliek sāli un piparus.
  8. Katlā liek vistas gabalus, speķi un garšaugus, pielej buljonu, uzliek vāku un sautē 30 minūtes.
  9. Vistas gaļu izņem no katla un novieto siltumā.
  10. Cepeša sulā iejauc krējumu un nedaudz pavāra.
    Pēc garšas pievieno sāli, piparus un citronu sulu.
    Visu mērci vēlreiz uzkarsējiet.

    Labu apetīti!
    Cepeša sulā iejauc krējumu un nedaudz pavāra. 
Pēc garšas p...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni