Vieglā zemeņu torte

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
105 min
1. Sajauc miltus, cukuru, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. Vienmērīgi iemaisa eļļu un jogurtu.
2. Mīklu ārti samīca un izveido mīkstu mīklas bumbu. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes ledusskapī.
3. Cepeškrāsnī jau iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
4. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un ar to izklāj tortes cepamo formu (28 cm diametrā). Pamatni sadursta ar dakšinu. No atlikušās mīklas izveido apmali.
5. Cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz tā ir zeltaina. Ļauj, lai atdziest.
6. Zemenes nomazgā un kārtīgi nosusina. Pusi ogu kopā ar cukuru saberž biezenī.
7. Želatīnu 5 minūtes mērcē aukstā ūdenī, nospiež un, karsējot katliņā kopā ar sulu no 1/2 citrona, izšķīdina.
8. Zemeņu biezeni pa ēdamkarotei iemaisa šķidrajā želatīnā, katliņu noņem no plīts, apmaisa un ļauj atdzist, līdz maisījums kļūst remdens.
Maisījumu iepilda izceptajā tortes pamatnē, kārto pa virsu atlikušās zemenes un strēmelītēs sagrieztas citrona miziņas
un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu