Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta forele ar timiānu un mandelēm

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Samaisa kopā rīvmaizi, mandeles, citronu timiānu, piparus un eļļu.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
3. Foreles sagatavo - forelei atgriež vēderu un ar asu nazi abās pusēs no galvas līdz astei atdala muguras asaku. Izņemi asaku, kā arī galvu un asti.
4. Filejas apslaka ar citrona sulu un uzkaisa sāli. Ar ādas pusi uz augšu liek tās uz darba virsmas.
5. Uz filejām uzliek sagatavoto rīvmaizi kopā ar mandelēm un viegli to piespiež.
6. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ar rīvmaizes kārtiņu uz augšu uzliek uz tā foreļu filejas.
7. Plāti ar filejām cep 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.
Ar apcepto garoziņu uz augšu filejas liek šķīvjos un pasniedz ar dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu