Zemeņu tiramisu

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
120 min
1. Zemenes noskalo, nosusina un sablendē. Dažas ogas atstāj dekorācijai.
2. Zemeņu masu pārliek nelielā katliņā, pielej 150 ml karsta ūdens, pieber 200 g cukura un maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
3. Zemeņu sīrupam pielej konjaku un uzkarsē līdz viršanai. Ja kūku ēd arī bērni konjaku var nelikt. Katliņu noceļ no uguns un ieliek bļodā ar aukstu ūdeni, lai sīrups straujāk atdzistu.
4. Želatīnu iemērc 4 ēd. k. auksta ūdens.
5. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un rīvētu citrona miziņu. Olu masā porcijām pievieno Maskarpones sieru, ikreiz to rūpīgi samaisot.
Pievieno arī šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās.
6. Ūdens peldē izkausēto želantīnu un olu baltumus pievieno siera krēmam un rūpīgi iecilā.
7. Cepumus iemērc zemeņu sīrupā un ļauj tiem piesūkties.
8. Taisnstūra formā ieklāj pārtikas plēvi. Formas dibenā ielej pusi krēma masas.Uz tā cieši citu pie citas kārto cepumus, uz tiem liek atlikušo krēmu. Tad atkal liek cepumu kārtu.
9. Formu pārklāj ar plēvi un uz nakti ieliek ledusskapī.
Pirms pasniegšanas galdā kūku izgāž uz šķīvja , rotā ar zemenēm un pārlej atlikušo zemeņu sīrupu

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu