Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Baklažāni ar balto pupiņu biezeni un kartupeļiem

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Baklažānus nomazgā, nosusina un sagriež 4-5 biezās ripās. Kartupeļus nomizo un sagriež daiviņās. Notīra ķiploka daiviņas.
2. Dziļā cepešpannā liek sagrieztus kartupeļus, baklažānus un 4 ķiploka daiviņas, pieber sāli, piparus un pārlej apmēram 2 ēd.k. olīveļļas, pievieno 1 ēd.k. mīksta sviesta un visu rūpīgi sajauc.
3. Dārzeņus vienmērīgi izlīdzina un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
4. Konservētās baltās pupiņas nokāš caurdurī, pārber katliņā, pielej 3 ēd.k. olīveļļas, pievieno 1 ķiploka daiviņu, pieber sāli un piparus un pakarsē 2 minūtes.
5. Pēc tam pupiņas sablenderē viendabīga masā. Pupiņu biezenim pieliek sviestu.
6. Mērcei tomatus sagriež kubiciņos, sajauc ar sīki sagrieztiem lociņiem, pārlej olīveļļu, pieber sāli un piparus pēc garšas.
7. Uz šķīvja liek porciju pupiņu biezeņa, 2 baklažāna ripiņas un ceptos kartupeļus. Baklažānus pārlej ar mērci un pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu