Baklažāni ar balto pupiņu biezeni un kartupeļiem

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 baklažāni
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 400 g mazu kartupeļīšu
  • 400 g konservētu balto pupiņu
  • 3 tomāti
  • 3-4 zaļo lociņu
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 7 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Baklažānus nomazgā, nosusina un sagriež 4-5 biezās ripās. Kartupeļus nomizo un sagriež daiviņās. Notīra ķiploka daiviņas.
  2. Dziļā cepešpannā liek sagrieztus kartupeļus, baklažānus un 4 ķiploka daiviņas, pieber sāli, piparus un pārlej apmēram 2 ēd.k. olīveļļas, pievieno 1 ēd.k. mīksta sviesta un visu rūpīgi sajauc.
  3. Dārzeņus vienmērīgi izlīdzina un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  4. Konservētās baltās pupiņas nokāš caurdurī, pārber katliņā, pielej 3 ēd.k. olīveļļas, pievieno 1 ķiploka daiviņu, pieber sāli un piparus un pakarsē 2 minūtes.
  5. Pēc tam pupiņas sablenderē viendabīga masā. Pupiņu biezenim pieliek sviestu.
  6. Mērcei tomatus sagriež kubiciņos, sajauc ar sīki sagrieztiem lociņiem, pārlej olīveļļu, pieber sāli un piparus pēc garšas.
  7. Uz šķīvja liek porciju pupiņu biezeņa, 2 baklažāna ripiņas un ceptos kartupeļus. Baklažānus pārlej ar mērci un pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
    Uz šķīvja liek porciju pupiņu biezeņa, 2 baklažāna ripiņas u...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni