Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar sieru bagātais kartupeļu sacepums

2017. gada 6. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Kartupeļus notīra, sagriež plānās šķēlītēs. Kārto traukā, kas paredzēts lietošanai cepeškrāsnī.
Pirms kartupeļus liek traukā, trauka apakšā saliek pāris piciņas sviesta.
2. Kartupeļus pārkaisa ar sāli un speciālo kartupeļu garšvielu.
3. Tad liek nākamo kārtiņu kartupeļu, atkal pārkaisa ar sāli, bet šoreiz nekaisa garšvielas, bet gan saliek sagrieztus sīpolus.
4. Atkal kārto kartupeļu kārtiņu un pārkaisa ar sāli, garšvielām, bet šoreiz uzliek virsū vēl pāris piciņas sviesta.
5. Saliek pēdējos palikušos kartupeļus, apkaisa ar sali, kā arī šoreiz ar pipariem un pārlej to visu ar saldo krējumu.
6. Liek cepeškrāsnī uz 200 grādu temperatūrā uz apmēram stundu.
!!! Cepšanas ilgums atkarīgs no režīma, kādā cepat.
Pa to laiku sarīvē sieru un sagriež zaļumus.
Pārbauda ar dakšiņu vai kartupeļi iekšpusē mīksti, tad pārkaisa ar sieru.
Cep kamer siers izkusis.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu