Žāvētu plūmju kūka

4 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 200 g brūnā cukura
  • 300 g miltu
  • 100 g olīveļļas
  • 150 ml ūdens
  • 100 g žāvētu plūmju (izmērcētu)
  • 1 tējk. kardamona
  • 2 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. muskatrieksta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna/s sāls
  • Glazūrai:
  • 1/2 citrona sula
  • 150-200 g pūdercukura
  • Žāvētās plūmes
  • Kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā samaisa cukuru, eļļu, ūdeni, kanēli, muskatriekstu, kardamonu.
  2. Pievieno žāvētas plūmes, kas pirms tam sablenderētas putriņā. Iegūto masu uzkarsē, bet nevāra.
  3. Kad masa padzisusi, tai pievieno miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
  4. Masu lej kūkas formā un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.
  5. Svaigi spiestu citrona sulu samaisa ar pūdercukuru, līdz veidojas bieza, balta, vijīga masa. Ar to pārsmērē kūku un liek ledusskapī, lai glazūra sacietē.
    Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar žāvētām plūmēm un kokosriekstu skaidiņām.

    Lai labi garšo!
    Svaigi spiestu citrona sulu samaisa ar pūdercukuru, līdz vei...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize