Pikantais gulašs

2017. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Gaļu sagriež gabaliņos. Cep uz kārtīgi sakarsētas pannas (bez taukvielām), gabaliņus kārtīgi apbrūninot.
!!! Nolej lieko škidrumu, gaļai jācepas, nevis jāsautējās savā sulā.
2. Sasmalcina ķiplokus un pievieno gaļai. Iemaisa garšvielas un nedaudz eļļas.
3. Ar cepamo lāpstiņu pārkaisa nedaudz miltus. Pannas saturu cītīgi, vairākkārt apmaisa, lai milti vienmērīgi apklātu gaļu.
4. Kad milti sabrūnējuši, pievieno ūdeni, pāris ēd. k. krējuma un atkal kārtīgi visu samaisa.
5. Pieber ķimenes.
6. Kad panna noņemta no uguns, pievieno svaigi spiestu citrona sulu un ļauj mērcei 3-5 minūtes pastāvēt, lai garšas sadraudzējās. Pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem un dillēm.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu