Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabaču un mazo makaronu sacepums

2017. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Vienu kabacīti sagriež šķēlēs, pārslaka ar olīveļļu, sakarsētā krāsnī 220 grādu temperatūrā cep, līdz šķēles sāk apbrūnēt - ap 10 minūtes.
2. Lielā pannā uzkarsē sviestu un 1 ēd. k. eļļas, apcep un pasautē sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus.
3. Sarīvē pārējos 2 kabacīšus rupjās skaidiņās, liek pie sīpoliem un ķiplokiem, palielina karstumu, apmaisot cep, līdz mitrums iztvaiko.
4. Karstumu samazina, iemaisa mazos makaronus, uzlej buljonu, iemaisa lielāko daļu sarīvēta siera, sāli un piparus.
5. Pārliek ietaukotā cepamveidnē, pārklāj ar ceptajām kabaču šķēlītēm.
Cep 180 grādu temperatūrā 15 minūtes, tad no krāsns izņem, pārkaisa ar ciedru riekstiem un pārpalikušo sieru, cep vēl 10 minūtes un gatavs.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu