Kabaču un mazo makaronu sacepums

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 3 nelieli kabači vai cukīni
  • Olīveļļa
  • 20 g sviesta
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 250 g rīsu makaronu (var ņemt jebkurus mazos, smalkos makaronus)
  • 1/2 l dārzeņu buljona
  • 50 g cieta siera
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ēd. k. ciedru riekstu

Pagatavošana

50 min.
  1. Vienu kabacīti sagriež šķēlēs, pārslaka ar olīveļļu, sakarsētā krāsnī 220 grādu temperatūrā cep, līdz šķēles sāk apbrūnēt - ap 10 minūtes.
  2. Lielā pannā uzkarsē sviestu un 1 ēd. k. eļļas, apcep un pasautē sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus.
  3. Sarīvē pārējos 2 kabacīšus rupjās skaidiņās, liek pie sīpoliem un ķiplokiem, palielina karstumu, apmaisot cep, līdz mitrums iztvaiko.
  4. Karstumu samazina, iemaisa mazos makaronus, uzlej buljonu, iemaisa lielāko daļu sarīvēta siera, sāli un piparus.
  5. Pārliek ietaukotā cepamveidnē, pārklāj ar ceptajām kabaču šķēlītēm.
    Cep 180 grādu temperatūrā 15 minūtes, tad no krāsns izņem, pārkaisa ar ciedru riekstiem un pārpalikušo sieru, cep vēl 10 minūtes un gatavs.

    Labu apetīti!
    Pārliek ietaukotā cepamveidnē, pārklāj ar ceptajām kabaču šķ...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni