Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes krēms ar žāvētām plūmēm

2017. gada 17. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
260 min
1. Kaltētas plūmes sasmalcina, pārlej ar vīnu un marinē 20 minūtes.
2. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
3. Turot uz karstiem ūdens tvaikiem, uzputo olu un olas dzeltenumus, sajauc ar izkausēto šokolādi, tad pievieno sasmalcinātas plūmes.
4. Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē, tad pielej krēmam.
5. Kad masa sāk stingt, tai pievieno saputotu saldo krējumu un visu viegli uzputo.
6. Saldā ēdiena trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni un sapilda šokolādes krēmu. Krēma trauciņus tur ledusskapī apmēram 4 stundas.
Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar rīvēto šokolādi un svaigām ogām.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu