Šokolādes krēms ar žāvētām plūmēm
Sastāvdaļas
- 150 g kaltētu (žāvētu) plūmju
- 100 ml baltā deserta vīna
- 6 g želatīna
- 200 g baltās šokolādes
- 2 ēd. k. kakao
- 1 ola
- 2 olu dzeltenumi
- 20 ml konjaka
- 600 ml saldā krējuma
- Rīvēta baltā un brūnā šokolāde
- Svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes utt.)
- Kaltētas plūmes sasmalcina, pārlej ar vīnu un marinē 20 minūtes.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē.
- Turot uz karstiem ūdens tvaikiem, uzputo olu un olas dzeltenumus, sajauc ar izkausēto šokolādi, tad pievieno sasmalcinātas plūmes.
- Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē, tad pielej krēmam.
- Kad masa sāk stingt, tai pievieno saputotu saldo krējumu un visu viegli uzputo.
-
Saldā ēdiena trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni un sapilda šokolādes krēmu. Krēma trauciņus tur ledusskapī apmēram 4 stundas.
Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar rīvēto šokolādi un svaigām ogām.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri