Šokolādes kūka ar ķiršiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta
  • 1 paciņa vanilīncukura
  • 175 g cukura
  • 4 olas
  • 125 g miltu
  • 125 g kartupeļu cietes
  • 3 ēd. k. kakao
  • 2 tējk. bez kaudzītes cepamā pulvera
  • 3 ēd. k. ruma
  • 2 burciņas ķiršu bez kauliņiem (vai svaigas)

Pagatavošana

80 min.
  1. Sviestu saputo un putojot pieber cukuru un olu dzeltenumus.
  2. Miltus, cieti, kakao un cepamo pulveri sajauc un pievieno sviesta masai.
  3. Jau sajauktajai masai beigās iecilā stingrās putās saputotu olu baltumus.
  4. Pusi mīklas lej ietaukotā kūkas formā un uz tās izklāj labi notecinātus ķiršus. Pārējo mīklu uzlej pāri ķiršiem, lai tie visi būtu noslēgti.
  5. Kūku cep apmēram 50-60 minūtes 180 grādos temperatūras.
    Kad kūka atdzisusi, pārlej ar kausēto šokolādi vai pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kūku cep apmēram 50-60 minūtes 180 grādos temperatūras. 
Ka...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize